Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Вінниці розглядають можливість виробництва апаратів ШВЛ

24 квітня, 18:05
Фото з архіву авторки

Відділ інновацій компанії UBC Group активно працює над розробкою вітчизняного аналогу апарату штучної вентиляції легень на базі «Метроніка» (США). Як повідомив міський голова Вінниці Сергій Моргунов, виготовляти апарати планують на вінницькому заводі «Green Cool». Але на це знадобиться кілька місяців, оскільки виробництво можливе після проходження сертифікації.

«Наразі ми обговорюємо із керівництвом компанії можливість розміщення виробництво апаратів ШВЛ саме на заводі ««Green Cool», у Вінниці. Це гарна новина в цілому для України, адже ці апарати – великий дефіцит. Вони всі імпортного виробництва різних країні світу, і їх складно замовити та закупити. А сьогодні на них ще й значно більша ціна, ніж до початку хвороби COVID-19», – зазначив Сергій Моргунов.

Окрім цього, міський голова Вінниці повідомив, що при міській раді створена робоча група з числа підприємців. Вони працюють над планом антикризових заходів для підтримки вінницького бізнесу і запуску економіки міста після карантину. Попередньо проєкт презентують уже наступного тижня.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниця

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати