Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

В Україні відбувся Міжнародний науковий форум з питань розвитку ВМС

24 травня, 11:00
Фото: mil.gov.ua

22-23 травня у Національному університеті оборони України імені Івана Черняховського пройшов Міжнародний науковий форум «Морська стратегія держави. Розвиток та реалізація морського потенціалу України».

У заході беруть участь представники органів державної влади, структурних підрозділів Міністерства оборони України, Генерального штабу Збройних Сил України, Військово-Морських Сил Збройних Сил України, Державної прикордонної служби України, фахівці Національної академії наук України, оборонних підприємств, науково-дослідних установ та вищих навчальних закладів, експерти країн-членів НАТО, повідомляє прес-служба Міноборони на офіційному сайті.

Метою заходу є обговорення шляхів розвитку морської стратегії держав у сучасних умовах, зокрема, заходів колективного стримування та оборони в умовах агресивних дій Російської Федерації в Азово-Черноморському регіоні, вирішення проблем розвитку обороноздатності держави на морі, розвитку морського потенціалу України та визначення рекомендацій щодо шляхів їх вирішення з урахуванням іноземного досвіду.

Головна увага учасників форуму приділена обговоренню шляхів реалізації вимог Морської доктрини України, Стратегії розвитку Військово-Морських Сил Збройних Сил України 2035, презентованої командуванням Військово-Морських Сил Збройних Сил України у листопаді 2018 року та доктринального документу з питань застосування Військово-Морських Сил, який впроваджений у квітні 2019 року у військових частинах Військово-Морських Сил Збройних Сил України. Важливо підкреслити, що у розробці цих державних і відомчих документах брали безпосередню участь науково-педагогічні та наукові працівники Національногоуніверситету оборони України імені Івана Черняховського.

За підсумками роботи сплановано опрацювати пропозиції, які будуть надані органам державного та військового управління для врахування під час прийняття рішень з питань реалізації морської стратегії держави та розвитку військово-морських спроможностей України.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати