Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Митрополит Епіфаній освятив храм на честь усіх святих у Тетієві

24 червня, 14:25
Фото: pomisna.info

Предстоятель Православної Церкви України Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній під час свого архіпастирського візиту до м. Тетієва Київської єпархїі освятив храм на честь усіх святих.

Про це Предстоятель Православної Церкви України повідомив на офіційній сторінці у Facebook.

“У місті Тетієві ми спільно звершили освячення чудового храму на честь усіх святих. В цю неділю, першу після свята П’ятидесятниці, ми засвідчуємо, що благодать Святого Духа діяла і діє до цього часу, бо ми з вами маємо, за словами апостола Павла, хмару свідків – безліч святих, які від віку добре догодили Богові своїм благочестивим життям.”, - написав Митрополит Епіфаній.

Він також подякував всім, хто долучився до побудови цього храму,  бо “храм – це особливе місце на землі, це земна частина неба, де ми з вами можемо почерпнути ті невидимі благодатні дари, яких в іншому місці людина не може сподобитись”.

Чотири роки тому ми освячували це місце і молили Бога, щоб храм був побудований, нагадав Епіфаній. “Тоді наша молитва була почута, і знайшлися добрі люди, які долучилися, і сьогодні завдяки їхнім старанням ми радіємо такій урочистій події”.

«Вітаю громаду та настоятеля храму Свящ. Іван Орловський, випускника нашої Київської православної богословської академії. Цей храм ми освятили на честь усіх святих, тому нехай усі небесні покровителі, до яких ви будете звертатися у своїх молитвах, підносять їх перед престолом Всевишнього, щоб усе, про що ви благаєте, було корисним для вашого спасіння!», - додав Предстоятель ПЦУ. 

За богослужінням настоятель новозбудованого храму за ревне служіння Церкві був удостоєний чергової священничої нагороди – права носіння хреста з прикрасами, додає прес-служба ПЦУ на офіційному сайті.

Предстоятель подякував усім причетним до будівництва новоосвяченого храму і нагородив меценатів: Орденом святого архістратига Михаїла I ступеня Мельника Юрія Васильовича, Орденами святого архістратига Михаїла II ступеня: Паламарчука Андрія Григоровича, Москалюка Сергія Петровича, Мартинюка Володимира Ігнатовича та медаллю архістратига Михаїла Демцюру Юрія Васильовича. Також Його Блаженство відзначив благодійників Благословенними грамотами.

Прес-служба ПЦУ також повідомила, що представники громади висловили вдячність Предстоятелю за мудре керівництво Православною Церквою України та побажали терпеливості й сил пройти всі випробування.

Зазначаэться, що у 2000-х роках було виділене місце під будівництво храму. У травні 2015 року Блаженнійший Митрополит Епіфаній, на той час як керуючий Переяславською єпархією, звершив освячення місця та наріжного каменя для побудови нового храму.

Настоятелем зараз є випускник Київської православної богословської академії протоієрей Іван Орловський.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати