Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Нацполіції Вінниччини кадрові перестановки: головного поліцейського відсторонили від посади

24 червня, 14:08

Через вчорашню смерть місцевого підприємця Олександра Комарніцького, який упродовж 12 днів перебував у комі після травм, завданих оперуповноваженим сектору кримінальної поліції Київського відділення поліції, в головному управлінні Нацполіції Вінниччини почалися кадрові перестановки. Голова ГУ НП у Вінницькій області Юрій Педос на час слідства подав рапорт про відсторонення його з посади за власним бажанням. Тимчасово виконувати обов’язки керівника відомства буде Руслан Мороз, який досі був заступником Юрія Педоса. Про це повідомив очільник поліції України Сергій Князєв, який прибув сьогодні до Вінниці, щоб розібратися в інциденті.

«Наразі слідчі  ДБР оголосили співробітнику поліції Вінницької області про підозру за статтею 365 Кримінального кодексу України, особливо важкі злочини. Суд обрав поліцейському запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Слідство триває. Висловлюю свої співчуття рідним і запевняю, що винні будуть покарані», – повідомив Князєв.

Він розкритикував не лише дії рядових працівників поліції, а й керівників, які мали відповідати за дії своїх підлеглих. Тому окрім відсторонення від посади очільника ГУ НП у Вінницькій області, за розпорядженням Голови Національної поліції Сергія Князєва від службових обов’язків відсторонені четверо керівників поліції Вінниччини, готуються документи на звільнення заступника начальника поліції Вінницької області Сергія Сокирана. Його місце посяде полковник Ігор Мандрикович, який до призначення обіймав посаду керівника внутрішньої безпеки в регіоні.

Нагадаємо, за версією поліції «11 червня близько 23 години під час документування вчинення правопорушення, а саме факту незаконного зберігання гранати РГД-5 жителем м. Вінниці, оперуповноважений сектору кримінальної поліції Київського відділення поліції звернувся до перехожого з проханням бути присутнім в якості понятого. У відповідь чоловік відреагував агресивно та спровокував конфлікт, в ході якого він отримав тілесні ушкодження».

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниця

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати