Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Кабмін запропонує РНБО розширити санкції проти РФ

24 липня, 21:05
Фото Reuters

Кабінет міністрів України внесе на розгляд РНБО пропозиції щодо розширення санкцій проти Російської Федерації.

Про це повідомляє пресс-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб.

Як повідомляється, санкції стосуються ряду юридичних осіб, залучених у процес будівництва магістрального газопроводу "Краснодарський Край - Крим", незаконного видобутку вуглеводнів на захоплених українських родовищах.

До санкційного список потрапили 18 юридичних осіб, зареєстрованих на території Російської Федерації, і ще 6 - зареєстрованих на території тимчасово окупованого Криму.

Також, в санкційного список потрапили підприємства, які залучені до постачання матеріалів, обладнання та послуг заводу оборонно-промислового комплексу Російської Федерації "АТ "Завод " Фіолент", який розташований на території тимчасово окупованого Криму. Серед них підприємства, які зареєстровані на території РФ, КНР, Республіки Туреччина та Боснії і Герцеговини.

"Такі дії з боку зазначених юридичних осіб сприяють легітимації незаконної окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя Російською Федерацією, а також створюють реальні і потенційні загрози національним інтересам і національній безпеці, суверенітету і територіальної цілісності України", - йдеться в повідомленні

Введення санкцій зазначений перелік юридичних осіб створить правові підстави для його розширення.

Надалі відповідні розпорядження буде винесено на розгляд Ради національної безпеки і оборони України.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати