Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Разумков розповів, за якими критеріями буде вирішуватися мовне питання на Сході

24 липня, 10:53
Фото: radiosvoboda.org

Глава партії “Слуга народу” Дмитро Разумков розповів, за якими критеріями буде вирішуватися мовне питання на Сході України та у державі загалом, а також, чи буде російська нормою під куполом Верховної Ради.

Про це він розповів у інтерв’ю РБК-Україна.

Разумков наголосив, що мовна проблема була інспірована політиками. Він підкреслив, що розвиток державної мови потрібний, однак до цього варто підходити іншим шляхом.

“Механізми розвитку повинні бути абсолютно іншими, і про це говорив президент. Не намагатися через батіг, а піти по шляху пряника, створити умови, коли тобі вигідно буде, в першу чергу навіть економічно, робити продукт українською мовою”, – стверджує глава “Слуги народу”.

На прикладі Донбасу він показує, як укріпити позиції української мови у пресі.

“Візьмемо друковані видання, які працюють на Сході, для них нерентабельно буде використовувати українську мову. Хочете зробити українською видання – супер, але дайте допомогу: знизьте податки, створіть додаткові профіти і люди скажуть: так, нам вигідно, і почнуть це робити. А коли ви просто приходите і говорите: а тепер буде так, то ви або ховаєте цей бізнес, або викликаєте відторгнення. Так воно не працює”, – говорить Разумков.

Щодо використання російської мови нардепами Дмитро Разумков зазначив наступне:

“Що стосується мови у Верховній раді, варто було б, щоб народні депутати використовували державну мову, це було б правильно. Всі її чудово знають, якщо хтось не знає, може підучити. Це адекватна позиція. Інше питання, що і по-хамськи себе вести по відношенню до своїх колег, сидячи в президії, теж неправильно”, – сказав він.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати