Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Через умови утримання у СІЗО РФ активіст Білял Аділов оголосив сухе голодування

24 серпня, 14:28
Фото: Facebook / Anton Naumliuk

Фігурант так званої «справи Хізб ут-Тахрір» з другої сімферопольської групи, кримськотатарський активіст Білял Аділов оголосив сухе голодування через «жахливі умови утримання в слідчому ізоляторі».

Про це повідомив журналіст Радіо Свобода Антон Наумлюк на сторінці у Facebook із посиланням на адвоката Аділова Людмилу Тюренкову.

Активіст тримає голодування з 20 серпня. 

За словами Наумлюка, фігуранти «справи Хізб ут-Тахрір», які перебувають у ростовському СІЗО № 1, неодноразово скажилися на умови утримання та зверталися до керівництва ізолятора з вимогою їх поліпшити. Врешті Аділова перевели в іншу камеру зі «ще гіршими умовами, з вогкістю, яка призвела до того, що він став задихатися».

Політв’язень намагався привернути увагу конвою, але співробітники СІЗО не відреагували.

«Тоді він порвав дроти в камері, щоб його хоча б вивели з камери, де він не міг дихати, після чого його помістили в карцер на 15 діб», — пише Наумлюк зі слів адвокатки.

Захист пов’язує «навмисно погані умови утримання фігурантів «справи Хізб ут-Тахрір», зокрема Аділова, з їхньою активною позицією і в СІЗО, де вони намагаються домогтися поліпшення умов для всіх ув’язнених, і в суді, де вони постійно звертаються з клопотаннями, зокрема щодо відведення суддів і прокурорів».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати