Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Міністр освіти пообіцяв знайти приміщення для донецького вишу

24 вересня, 10:08

Міністр освіти та науки України Сергій Квіт пообіцяв, що знайде приміщення для Донецького національного університету поза окупованої території. Про це він повідомив на своїй сторінці в фейсбуці.

"Шановне товариство! Інформую Вас, що Міністерство освіти і науки зараз працює над проектом переведення Донецького національного університету в один з інших регіонів України. Мова йде про те, що його ректор, переважна більшість студентів і викладачів зайняли принципову патріотичну позицію. Вони хочуть зберегти свій університет як інституцію, що має власні академічні традиції, й розвивати його надалі. Тому МОН шукає відповідних приміщень, розташованих компактно і придатних для перенесення університету. Також ми повинні з'ясувати, в який спосіб можна розв'язати інші матеріально-технічні та організаційні проблеми ДоНУ. Все буде гаразд!", - написав він.

Зазначимо, сьогодні студенти та випускники донецького вишу планували провести пікет під Кабміном на підтримку свого ВНЗ. Після відповіді Сергія Квіта захід було перенесено.

Зазначимо, Донецькому національному університету близько 80 років. Це найбільший ВНЗ на території Донбасу. Зазначається, що викладачі вишу першими визначили свою проукраїнську позиції в умовах окупованого Донецька. Університет підготував більше 120 тисяч спеціалістів різних галузей.

На сьогодні університет є окупований представниками ДНР.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати