Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Волинський Фаберже» потрапить у Книгу рекордів України

24 листопада, 14:07
Фото Анатолія Бойка – з інтернет-сайту «Буг»

26 листопада у Києі відбудеться реєстрація рекорду України за номінацією «Найбільша колекція яєчної шкарлупи, оздобленої металом». Автор цих робіт, які наразі демонструються у приміщенні Верховної Ради, мешканець Володимира-Волинського Анатолій Бойко.

Людина напрочуд талановита: він малює, виконує різьбу на дереві і яєчній шкарлупі, в’яже гачком, вишиває, виготовляє вироби з очерету, лози і скла, виконує графіку з олівцем, освоїв чимало професій – від шевця до будівельника.

Техніку ковки сріблом по яєчній шкарлупі Анатолій винайшов сам і їй нема аналогів у світі. У Володимирі-Волинському майстра знають і як благодійника. Відомий волонтер Костянтин Зінкевич розказує, що Бойко давав свої унікальні роботи на аукціони, які проводили місцеві волонтери. Хоча, звісно, міг би їх успішно продати для власного задоволення. Був випадок, коли Анатолій прийшов до Зінкевича з пропозицією подарувати свої вироби і волонтерам. Так майстер хотів відзначити роботу, які Костянтин та його однодумці вже другий рік проводять на Волині заради підтримки української армії. Але Зінкевич вирішив, що таким унікальним подарунком варто відзначити місцеву бізнес-леді, котра допомогла українській армії вже майже на мільйон гривень: купувала швидку допомогу для відправки у зону АТО і так далі. Бо, як каже Костянтин, є люди, яких, образно кажучи, грошима не налякаєш, а ось такий подарунок від майстра буде їм доброю подякою за благодійність.

Наразі ж Бойко хоче зайнятися реабілітацією колишніх військових, які внаслідок бойових дій на сході стали інвалідами. Це має бути реабілітація через творчість, котра допомогла і йому, котрий став інвалідом під час служби в армії і військових дій в Афганістані, знайти себе у житті.

Наталія МАЛІМОН, «День», Луцьк. Фото Анатолія Бойка – з інтернет-сайту «Буг»

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати