Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

За добу до лікарень госпіталізовано 1403 пацієнтів з COVID-19, - МОЗ

24 листопада, 11:37

За минулу добу в Україні було зафіксовано 12 287 нових випадків захворювання на COVID-19, госпіталізовано 1 403 особи. Ситуація залишається напруженою, але вітчизняна медична система наразі справляється з потоком хворих. Однак, сьогодні важливо дотримуватися встановлених правил, щоб зупинити поширення хвороби та, відповідно, знизити навантаження на систему охорони здоров’я.

Про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, передає пресслужба МОЗ.

МОЗ розраховує на затвердження парламентом фінансування медицини у 2021 році на запропонованому міністерством рівні – 5% від ВВП країни.

Багато років поспіль вітчизняна медицина фінансувалась на рівні 3-3,5% ВВП. Це хронічне недофінансування призвело до занепаду медичної системи та відтоку медиків із країни. Для порівняння: Великобританія виділяє на медицину 6,7% ВВП, Франція – 9,6%, Німеччина – більше 10%.

Зокрема, МОЗ ініціює збільшення у 2021 році базової ставки за лікування хворих на туберкульоз до 63 тис. грн, тоді як цього року вона встановлена на рівні більше 20 тис. грн. У бюджетному запиті на наступний рік міністерство також заклало тариф на лікування інсульту у розмірі від 22 тис. грн  до 118 тис. грн залежно від методу лікування. Підвищення фінансування стосується інших галузей медицини, а також передбачає суттєве збільшення зарплат медичним працівникам.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати