Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Україна планує закупівлю двох препаратів для лікування COVID-19

24 листопада, 15:47
Фото Reuters

Кабінет Міністрів вніс до переліку лікарських засобів та медичних виробів, які за кошти держбюджету для України закуповують спеціалізовані організації, препарати "Молнупіравір" та "PF-07321332/ritonavir" для лікування коронавірусної хвороби, спричиненої SARS-CoV-2.

Відповідну постанову Кабмін ухвалив під час засідання у середу, 24 листопада, передає Укрінформ.

В пояснювальній записці до документа зазначається, що з огляду на високі очікування стосовно результатів клінічних випробувань вказаних препаратів спеціалізована організація Crown Agents провела перемовини з компаніями-виробниками та домовилася про бронювання для України 300 тис. курсів лікарського засобу "Молнупіравір" та 300 тис. курсів "PF-07321332/ritonavir".

Так, на початку жовтня компанії Merck та Ridgeback Biotherapeutics повідомили, що досліджуваний препарат "Молнупіравір" знизив ризик госпіталізації або смерті приблизно на 50% у порівнянні з плацебо у досліджуваних із легкою або середньою тяжкістю COVID-19 за результатами проміжного аналізу даних клінічного випробування.

На початку листопада компанія Pfizer оголосила, що за результатами клінічного випробування лікарський засіб "PF-07321332/ritonavir" знижує ризик госпіталізації або смерті на 86% у порівнянні з плацебо у негоспіталізованих дорослих з високим ризиком захворіти на COVID-19.

Водночас, як зазначається в пояснювальній записці, у випадку негативних результатів клінічних випробувань та/або відсутності реєстрації препарату в США чи Європейському Союзі закупівля цих лікарських засобів проводитися не буде.

Окрім того, також передбачається внесення до переліку лікарських засобів, що закуповують спеціалізовані організації, нових пропозицій до розділу "ендопротези", вакцини для профілактики туберкульозу, пневмококової інфекції, кашлюку, дифтерії та правця, кору, паротиту та краснухи, гемофільної інфекції типу b та інше.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати