Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Мешканці Луганської області вийшли на вулиці охороняти пам'ятники Леніну

25 лютого, 10:24

У Луганській області мешканці Сєверодонецька, Лисичанська та Рубіжного вийшли на вулиці, щоб захистити пам'ятники Леніну. Причиною масових хвилювань став інцидент, що стався увечері 23 лютого у Лисичанську, коли невідомий за допомогою автомобіля - позашляховика зніс пам'ятник Леніну біля ДК ім.Сосюри. А в Сєвєродонецьку постамент одного з пам'ятників облили жовтою фарбою.

Настрої «чергових» підігрівалися чутками про заїжджих провокаторів. У соціальних мережах лисичан закликали вступати в мобільні групи швидкого реагування. Збір активістів призначили на наступний ранок на стадіоні «Шахтар». Щоб не допустити заворушень на вулицях Лисичанська, екс-мер, а нині депутат ВР Сергій Дунаєв, який прибув на стадіон, закликав городян зберігати спокій і не піддаватися на провокації. За інформацією слідчого відділу, порушник був затриманий. Ним виявився 39-річний мешканець Сєверодонецька, який не зміг пояснити мотиви своїх дій.

Забезпечити порядок і стабільну роботу органів влади вважає своїм головним завданням і голова Луганської ОДА Володимир Пристюк. Прес-центр облдержадміністрації повідомив, що останні кілька днів обласна влада працює практично в цілодобовому режимі через загострення політичної ситуації.

У Луганську активісти місцевого майдану 24 лютого зібралися для обговорення політичної ситуації в країні та області. Висувалися пропозиції покарати місцевих чиновників за розвал рідного міста. Учасники зборів визначив критерії відбору нових народних обранців: патріотизм, безпартійність і професіоналізм. Оприлюднити свої висновки вирішили 26 лютого на громадському форумі біля пам'ятника Т.Шевченку.

Наталія Войнова, Луганськ

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати