Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Україна та Австрія співпрацюватимуть в межах міжнародного "Партнерства Біарріц"

25 лютого, 18:32
Фото: president.gov.ua

Дружина Президента Олена Зеленська та Надзвичайний і Повноважний Посол Австрії в Україні Гернот Пфандлер домовилися про налагодження співпраці в межах міжнародного «Партнерства Біарріц». Зокрема, йдеться про отримання австрійської експертизи в розбудові інклюзивного та безбар'єрного середовища.

Олена Зеленська ініціювала приєднання України до «Партнерства Біарріц», започаткованого країнами Групи семи для утвердження гендерної рівності, у грудні минулого року, під час відкриття третього Українського жіночого конгресу, повідомляє пресслужба Офісу Президента. 

Серед зобов’язань, які бере на себе Україна як учасниця «Партнерства», крім протидії насильству та розширення можливостей жінок, є створення інклюзивного та безбар’єрного простору, універсального й дружнього до сімей з дітьми та маломобільних груп населення.

У процесі підготовки плану дій щодо створення універсального середовища до дружини Президента звернулися представники Міністерства розвитку громад та територій України з проханням сприяти в налагодженні обміну досвідом між Австрією та Україною.

Австрія є однією з країн, які демонструють світову першість у розбудові безпечного, доступного та комфортного архітектурного довкілля. Закономірно, що українських фахівців зацікавили не лише напрацювання австрійських колег у практичній імплементації концепту безбар’єрності, а й механізми нагляду та контролю об’єктів на стадії будівництва та після введення в експлуатацію. Одним з важливих пунктів є також адаптація вже наявних будівель.

Під час зустрічі з першою леді Посол Австрії в Україні Гернот Пфандлер наголосив, що в його країні за останні роки проведено колосальну роботу зі створення універсального середовища. Пан посол зауважив, що оскільки Австрія є федеративною державою, то багато рішень залежить насамперед від місцевої влади. «Особливо корисним буде досвід міста Відня, яке має в цьому напрямі багаторічну експертизу. І це також може стати доречним поштовхом до розширення багаторічної співпраці Відня та України», – зазначив Гернот Пфандлер.

Сторони домовилися, що українські експерти налагодять контакти з відповідними австрійськими установами. У планах – запрошення австрійських фахівців до України, а також візит української делегації до Відня.

Найближчим часом Олена Зеленська також планує зустрітись з Надзвичайним і Повноважним Послом Федеративної Республіки Німеччина в Україні Анкою Фельдгузен. Німеччина – ще одна країна-лідер, досвід якої буде корисним для України у створенні безбар’єрного середовища.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати