Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Президент Естонії заявила про обов'язкове навчання естонською мовою усіх школярів

25 лютого, 10:43

Президент Естонії Керсті Кальюлайд заявила, що "співвітчизники з іншими культурними коренями" повинні отримувати знання в школах з естонською мовою навчання.

Про це заявила Кальюлайд у середу на урочистому засіданні на честь 103-ї річниці незалежності держави, передає Інтерфакс-Україна.

"Нам, естонцям, потрібна тверда впевненість, що з усіма, хто ходив тут до школи ми можемо говорити естонською. Ми повинні бути впевнені, що у кожного, хто осів тут, незалежно від того, приїхав він давно або недавно, є можливість і навіть обов'язок відправити свою дитину в школу з естонською мовою навчання", - заявила Президент.

У розділі мови, присвяченому "співвітчизникам з іншим культурним корінням і рідною мовою", вона сказала, що виховане у них "національне почуття дає і можливість відчувати гордість за свою країну, за її приналежність до сім'ї народів, які цінують демократію і свободу і поважають права людини".

Президент вважає, що це дозволить їм "виступити на міжнародній арені проти кривдників інших і залучити своїх партнерів і союзників на підтримку народів Грузії, України або Білорусі. Звернути увагу на ситуацію з правами людини в Росії, Китаї і М’янмі".

Кальюлайд додала: "Сьогодні нашій культурі, мові і звичаям не загрожує якась велика зовнішня сила. Від Москви нас захищають Сили оборони Естонії і НАТО. ЄС - це союз національних держав, в якому цінується розмаїття мов і культур".

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати