Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Північноатлантична Рада на чолі зі Столтенбергом відвідає Україну, - Климпуш-Цинцадзе

25 квітня, 15:43
Фото з архіву "Дня"

Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванни Климпуш-Цинцадзе під час робочого візиту до Брюсселя зустрілась із Генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом. Віце прем’єр також стала учасницею засідання Комісії Україна-НАТО. На засідання мова йшла про основні пріоритети Річної національної програми співробітництва України з НАТО на 2107 рік, - інформують у прес-службі віце-прем’єра.

«Україна на шляху розбудови обороноздатності держави, приведення армії у відповідність до стандартів НАТО, але ми всі розуміємо, що крім технічних та адміністративних стандартів, є ще й «головний» стандарт НАТО, який має бути впроваджений українцями, - це зміна свідомості», – зазначила Віце-прем’єр.

Іванна Климпуш-Цинцадзе наголосила на тому, що цьогорічна РНП була розроблена за допомогою рекомендацій союзників та активного залучення громадянського суспільства. Окремо вона поділилася очікуваннями української сторони від запланованої на 25 травня зустрічі глав держав та урядів країн-членів НАТО.

Своєю чергою Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг підтвердив, що Україна і надалі залишається на порядку денному Альянсу. За його словами, трагічний інцидент, який трапився на сході України із членами СММ ОБСЄ продемонстрував погіршення безпекової ситуації на Донбасі. У цьому контексті, союзники вкотре закликали Росію виконати свої зобов’язання у рамках Мінських домовленостей. Вони також підтвердили свою незмінну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

Під час засідання Комісії Україна-НАТО союзники оголосили своє рішення здійснити протягом поточного року візит Північноатлантичної Ради до України.  

 Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що Клипуш-Цинцадзе закликала НАТО змінити принципи взаємодії з РФ

 

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати