Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ПАРЄ прийняла резолюцію про підтримку протидії російській пропаганді

25 квітня, 18:28
Фото Reuters

У середу, 25 квітня, Парламентська асамблея Ради Європи прийняла резолюцію про підтримку протидії російській пропаганді на рівні ЄС. Про це на своїй сторінці в Facebook написав глава парламентської делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв.

"Ще одна невеличка перемога. ПАРЄ щойно одноголосно ухвалила резолюцію по моїй доповіді: висловили підтримку протидії російській пропаганді на рівні ЄС і рекомендувала країнам-членам Ради Європи заснувати органи (observatories) для відстежування дезінформації та фейків", – зазначив Ар'єв.

Наголошується, що в документі визнається, що деякі російські державні ЗМІ перетворилися на пропагандистські машини для поширення фейкових новин та розпалювання ненависті.

Раніше Папа Римський засудив використання фейкових новин для досягнення політичних цілей і закликав боротися проти "зла брехливої інформації". У той же час президент України Петро Порошенко вважає, що популізм і фейкові новини є однією з найнебезпечніших проблем сучасності для Європи.

Нагадаємо, весняна сесія Парламентської асамблеї Ради Європи проходить з 23 по 27 квітня. Детальніше про порядку денного весняної сесії ПАРЄ читайте у нас на сайті. Зазначалося, що ПАРЄ 24 квітня визнала окупацію ОРДЛО Російською Федерацією.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати