Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Справа про рюкзаки: Суд скасував арешт на майно Авакова-молодшого

25 квітня, 16:58
Фото Руслана КАНЮКИ, "День"

Солом'янський районний суд Києва повторно скасував арешт нерухомості сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Олександра, якого підозрюють у розкраданні грошей при закупівлі МВС рюкзаків для Нацгвардії. Про це йдеться у відповідному рішенні суду.

Згідно з цим рішенням, суд скасував арешт трьох машиномісць і двох квартир. Ухвала оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, Олександра Авакова підозрюють у розтраті понад 14 млн грн бюджетних грошей при закупівлі рюкзаків для нацгвардійців у 2015 році. В цьому ж підозрюють колишнього заступника глави МВС Сергія Чоботаря та представника фірми-переможця тендеру з постачання рюкзаків Володимира Литвина.

У липні 2015 року Генпрокуратура почала кримінальне провадження у справі про закупівлю рюкзаків для потреб АТО. Згідно з даними журналіста Романа Бочкали, МВС закупило рюкзаки по 3 тис. грн за штуку на загальну суму 14,5 млн грн. Через деякий час на YouTube з'явилося відео розмови осіб, схожих на Сергія Чоботаря та Олександра Авакова з ще однією людиною, на якому вони домовляються про постачання рюкзаків ще до проведення тендеру.

1 листопада 2017 року суд обрав синові Авакова Олександру запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання з носінням електронного браслета. Аналогічний запобіжний захід обрали Чеботарю. На початку листопада 2017 року Солом'янський райсуд Києва заарештував нерухомість сина міністра внутрішніх справ Авакова-молодшого, Чоботаря і Литвина.

Але в грудні 2017 року Апеляційний суд Києва скасував рішення про арешт майна сина Авакова.

Пізніше, 5 березня повідомлялося, що суд повторно наклав арешт на нерухомість сина міністра внутрішніх справ Олександра Авакова. Повідомлялося, що йдеться про три паркомісця на підземній парковці в Києві, а також дві квартирах у Києві та Харкові.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати