Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Німеччині на міжнародних навчаннях використають українську бронетехніку

25 квітня, 09:45
Фото: Facebook

Українська військова техніка у вівторок, 24 квітня, прибула на полігон поблизу німецького міста Хоенфельс для участі в міжнародних навчаннях Combined Resolve Х.

Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України на офіційній сторінці у Facebook.

Десантно-штурмова рота озброєна сімома бронетранспортерами БТР-80, а танкісти братимуть участь у навчаннях на п’яти танках Т-84.

"Вся техніка попередньо в Україні була відремонтована. Доставляли її до ФРН автотралами, подолавши понад тисячу кілометрів", -повідомили у Генштабі.

Повідомляється також, що на БТРи встановили засоби зв’язку «Harris» та вітчизняні комплекси геолокації «Базальт».

«Combined Resolve це не змагання, це насамперед навчання та обмін досвідом із військовослужбовцями різних країн. Нам є що показати нашим колегам, тому що ця рота пройшла великий шлях. Декілька місяців тому ці військовослужбовці повернулися з виконання завдань в місті Авдіївка Донецької області», - зазначив заступник командира десантно-штурмової роти старший лейтенант Ілля Комаров.

У повідомленні також зазначається, що наразі українці готуються до активної фази навчань, яка запланована на наступний тиждень.

«В ході цих навчань ми будемо працювати над собою та поліпшувати готовність нашої техніки. Відтак, паралельно також і підготуємось до змагань «Strong Europe Tank Challenge 2018», - повідомив командир танку старшина Роман Киричук.

Нагадаємо, на цьогорічних танкових змаганнях «Сильна Європа» (Strong Europe Tank Challenge), що проходять у навчальному центрі Командування підготовки 7-ї армії США, (Графенвер, Німеччина), братимуть участь кращі танкові підрозділи збройних сил дев'яти країн. Міжнародні танкові змагання проводяться з 2016 року. Організаторами виступають Командування ЗС США в Європі та Командування Сухопутних військ ЗС Німеччини. У 2017 року у Strong Europe Tank Challenge дебютувала українська команда на танках Т-64БВ.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати