Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Уперше в рамках фестивалю "ODESSA CLASSICS" відбудеться Дитячий фортепіанний конкурс імені Серафими Могилевської

25 травня, 18:56

У цьому творчому змаганні, яке пройде з 26 по 28 травня в Південній Пальмірі, беруть участь юні піаністи від 11 до 15 років (незалежно від музичних навчальних закладів, у яких вони навчаються, оцінок, наявності або відсутності попередніх перемог і рекомендацій з місця навчання). До речі, участь у цьому конкурсі безкоштовна!

Нагадаємо, Серафима Леонідівна Могилевська (1915-2016 рр.) - піаніст і педагог, професор Одеської консерваторії, яка виховала цілу плеяду музикантів зі світовим ім'ям: Олексій Ботвінов, Ф. Любарський, М. Легоцький, вихованець ССМШ ім.П.С.Столярського , лауреат міжнародних конкурсів, професор Брюссельської Королівської консерваторії Євген Могилевський та інші. Дитячий конкурс в Одесі - це продовження педагогічних традицій Серафими Леонідівни та її вчителів - Марії Старкової і Генріха Нейгауза.

Як розповіли «Дню» організатори, після відеопрослуховувань до музичних змагань допустили 41 конкурсанта з різних регіонів України.

Головним майданчиком конкурсу стане Великий концертний зал Одеської школи ім. П. С. Столярського (на цій легендарній сцені виступали такі великі музиканти, як Еміль Гілельс, Давид Ойстрах, Яків Зак, Євген Могилевський...). Змагатимуться учасники у двох турах (26 і 27 травня), а в понеділок (28 травня) відбудеться церемонія нагородження переможців і гала-концерт.

Головний приз, який отримає переможець Дитячого конкурсу ім. Серафими Могилевської - сольний виступ на оpen-air концерті ODESSA CLASSICS, який відбудеться на Потьомкінських сходах 8 червня.

Журі конкурсу: Анатолій Кардашев, (голова журі), професор (Одеса), Олександр Могилевський, концертний виконавець і педагог (Брюссель, Бельгія); Йожеф Ермінь, професор, (Львів); Юрій Кот, професор, (Київ); Євген Лисюк, директор ССМШ ім. П. С. Столярського (Одеса).

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати