Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Львові попрощалися з бійцем ООС Романом Досяком

25 травня, 17:50
Фото зі сторінки загиблого Романа Досяка у Фейсбуку

Стрілець-помічник гранатометника Роман Досяк помер 22 травня у Дніпрі – у лікарні імені Мечникова, де перебував на лікуванні після важкого (черепно-мозкового) поранення. Несумісні з життям травми військовослужбовець отримав 18 травня у бою поблизу селища Кримське, що в Новоайдарському районі Луганської області. Романові було 48 років.

«Вдень і вночі анестезіологи і нейрохірурги робили все, навіть неможливе, з надією на покращення, з вірою в життя... На жаль, цього разу смерть була сильніша... Серце Романа зупинилось о 23.15... Сум, біль... Вічна слава Герою!», – написав на своїй сторінці у Фейсбуку вранці 23 травня заступник головного лікаря з надання екстреної медичної допомоги Дніпровської лікарні ім. Мечникова, де лікувався Роман Досяк, Олександр Толубаєв. Громада міста щиро Львова співчуває рідним покійного – мамі, дружині, сину та доньці.

«Біль родин, сімей не втамує ніщо, хіба лиш час, – зазначив на церемонії прощання з Романом Досяком заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко. – Молимось, щоб ці жертви не були даремними, щоб ми оправдали їхні сподівання, їхні цілі, бо кожен з тих героїв йшов на війну з великим відчуттям обов’язку перед своїми рідними, перед своєю країною».

Вантаж 200 прибув з Дніпра до Львова сьогодні вночі. Відспівували бійця у церкві Святих апостолів Петра і Павла, що на вул. Личаківській. Звідти траурна колона рушила до Личаківського цвинтаря. Поховали Романа Досяка на полі No76, поруч із героями Небесної Сотні, героями АТО, а тепер – ООС.

Хай з Богом спочиває.

Тетяна КОЗИРЄВА, Львів. 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати