Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Данії дозволять зустрітися з коханими людьми, що за кордоном

25 травня, 19:58

Від понеділка, 25 травня, Данія частково зняла обмеження на в’їзд із інших скандинавських країн, а також Німеччини, для закоханих пар і сімей, які живуть по різні боки кордону.

Про це інформує hromadske.

Щоправда, є одна умова, за якої це дозволено: потрібно довести, що відносини тривають щонайменше пів року. Як саме це зробити — розповів заступник очільника поліції Данії Алан Далаґер Клаузен.

«Закохані можуть принести із собою фото чи любовного листа. Я розумію, що це дуже особисте, але рішення пускати партнера чи партнерку зрештою лежить на окремому поліцейському», — цитує його Reuters.

Деякі данські парламентарі розкритикували таке рішення. Зокрема, Крістіна Геґаард зазначив, що «ніколи не чула про країну, в якій для в’їзду потрібно показати переписку чи фото з партнером або партнеркою».

«Ми нарешті дозволили парам побачитися одне з одним, але не захистили право на приватність», — вважає політик.

Данія закрила свої кордони 14 березня для стримування епідемії коронавірусу. Відтоді в’їзд у країну дозволявся лише в разі «чіткої мети» поїздки.

Reuters нагадує, що в ЗМІ багато повідомляли про закохані пари людей похилого віку з Німеччини й Данії, що збиралися на кордоні й спілкувалися одне з одним через огорожу — аби не порушувати карантин.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати