Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Україна цього року успішно просунеться у приєднанні до Програми посилених можливостей НАТО, - Божок

25 травня, 15:39

Заступник міністра закордонних справ України Єгор Божок повідомив, що цього року Україні вдасться досягти позитивних результатів у процесі приєднання до Програми посилених можливостей НАТО.

Про це він розповів у інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна.

"Приєднання до Програми посилених можливостей важливе не лише нам, а й нашим партнерам із НАТО з прикладної точки зору, оскільки це дасть змогу нашим військовим значно розширити свою співпрацю у сфері стримування в регіонах спільного інтересу (таким, наприклад, є Чорне море), а також щодо ситуаційної обізнаності, що є важливим для належного гарантування національної безпеки не лише України, а і країн-членів НАТО", - сказав Божок.

"Цей процес наразі активно триває. На своєму рівні активно працюють міністри закордонних справ і оборони. Працюють дипломати та військові аташе в країнах-членах НАТО. Я особисто теж перебуваю в активних консультаціях із партнерами й переконаний, що цього року нам вдасться досягти позитивних результатів", - додав він.

Заступник міністра додав, що в приєднанні України до Програми посилених можливостей НАТО є спільний інтерес і України, і Альянсу, й висловив переконання в тому, що цей спільний інтерес дасть можливість здолати бюрократію.

"Ми наразі готуємо відповідні рішення, завершуємо відповідні процедурні питання, і розраховуємо, що на одному з заходів на відповідному рівні цього року рішення буде ухвалено, принаймні, президент України поставив нам таке доручення, і ми над цим активно працюємо", - додав Божок.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати