Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Пішов з життя видатний український хірург Петро Фомін

25 червня, 16:51

Сьогодні, 25 червня 2020 року, на 81-му році життя помер видатний український хірург, рятівник тисяч життів, академік НАМН України, професор Петро Дмитрович Фомін.

Ним розроблені і впроваджені в практику нові методи операцій пластики стравоходу після механічних пошкоджень, запальних процесів і пухлинних уражень сегментами товстої та тонкої кишок в залежності від особливостей розгалуження мезентеріальних судин, – ідеться на сайті Національної академії медичних наук України. – Основні напрями наукової діяльності спрямовані на розробку на рівні світових стандартів, теоретичне обґрунтування і впровадження в клінічну практику малоінвазивних ендохірургічних і рентгенендоваскулярних технологій та приладів для лікування шлунково-кишкових кровотеч; електрозварювальної технології в абдомінальної хірургії; хірургічної інфекції, абдомінального сепсису; розробку Держаних стандартів вищої медичної освіти в Україні в галузі вивчення хірургічних дисциплін відповідно міжнародних стандартів.

Згасла одна з найкращих хірургічних зірок України, видатний учений, прекрасна людина, наставник великої хірургічної школи. Прощання з покійним відбудеться в суботу.

«День» висловлює співчуття рідним і близьким Петра Дмитровича.

Юрій Віленський

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати