Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

США посилили санкції проти Венесуели через дії режиму Мадуро

25 серпня, 21:30
Фото northrup.org

США вели нові фінансові санкції проти Венесуели і її нафтових компаній у зв'язку з діями президента Венесуели Ніколаса Мадуро, спрямованими на придушення свободи слова. Про це повідомляється в заяві на сайті Білого дому.

Санкції передбачають заборону угод з новими випусками держоблігацій Венесуели, а також цінними паперами, випущеними державної нафтової компанії країни - PDVSA.

У Білому домі пояснили, що санкції введені у зв'язку з діями президента Венесуели Ніколаса Мадуро, спрямованими на придушення свободи слова. Мадуро також ставляться в провину арешти опозиціонерів і позбавлення людей доступу до продуктів і ліків.

Нові санкції США покликані позбавити уряд Мадуро важливого джерела фінансування, а також захистити фінансову систему США від впливу венесуельської корупції.

Нагадаємо, в кінці липня США ввели санкції проти президента Венесуели Ніколаса Мадуро і більше десятка інших чиновників. На початку серпня до списку додали вісім чиновників, серед яких брат екс-президента країни Уго Чавеса - Адан Чавес.

У Венесуелі, де кілька років триває важкий економічний і політична криза, в серпні 2017 року розпочало роботу Установчі збори, скликані за ініціативою президента Мадуро і складається з його прихильників. Збори оголосили себе вищим органом влади в країні.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати