Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Вінниці фіксується надзвичайно низька явка виборців

25 жовтня, 15:16

До опівдня на вінницьких виборчих дільницях проголосувало близько 11 % від загальної кількості виборців. Як повідомив на брифінгу у Вінницькому прес-клубі представник КВУ у Вінницькій області Владислав Телень, станом на 12.00 проголосувало близько 33 тисяч осіб із 290 тисяч виборців.

«Це замала цифра як для Вінниці, – відзначив Владислав Телень. – Серед причин може бути тепла погода. Люди могли виїхати на пікніки, за місто. Можливо хтось побоюється заразитися на виборчих дільницях коронавірусом. Хоча слід відзначити, що всі виборчі дільниці у Вінниці обладнані відповідно до всіх санітарних вимог і в разі дотримання виборцями передбачених карантин них обмежень підхопити інфекцію під час голосування малоймовірно. Сподіваюся, що явка виборців поліпшиться у другій половині дня і вінничани таки прийдуть на дільниці, щоб віддати свій голос за майбутніх представників місцевої влади».

Владислав Телень додав, що Комітет виборців України зініціював у Вінниці опитування виборців на виході з виборчих дільниць. Його проводить «СоцІнфо». Результату екзитполу будуть оприлюднені сьогодні, після закінчення голосування і закриття виборчих дільниць. Оголосять їх орієнтовно о 21.00 на пресконференції у Вінницькому пресклубі.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниця, фото авторки

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати