Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ГО «Сила і Честь» звернулась до Гройсмана з вимогами щодо військових пенсій

26 січня, 17:27

Всеукраїнська громадська організація «Сила і Честь»  вимагає від прем’єр-міністра Володимира Гройсмана скасувати внесені 27 грудня 2017 року змінити урядову постанову «Про грошове забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та деяких інших осіб», згідно з якою було змінено порядок нарахування виплат військовим. Про це йдеться у заяві організації, наданої журналістам «Дня».

Серед авторів документа, зокрема, є колишній голова Служби безпеки України Ігор Смешко, екс-голова Донецької ОДА Олександр Кіхтенко, колишній перший заступник державного секретаря МВС України Юрій Черкасов та інші.

У заяві йдеться проте, що у зміненій нині постанові № 704 (від 30 серпня 2017 року) було встановлено залежність розмірів посадового окладу та окладу за військовим званням від прожиткового мінімуму для працездатних осіб (забезпечить щорічне зростання розміру грошового забезпечення в залежності від збільшення соціальних стандартів в державі), а також збільшено у структурі грошового забезпечення частку основних його видів (посадового окладу, окладу за військовим (спеціальним) званням та надбавки за вислугу років) до 60% та зменшено частку додаткових видів у структурі грошового забезпечення з 85% до 40%. Крім того, було ліквідовано диспропорцію в розмірах грошового забезпечення в різних силових структурах і надано правові підстави для перерахунку пенсій колишнім військовослужбовцям.

СІЧ наполягає також вжити невідкладних заходів для перерахунку з 1 січня 2018 року уже призначених військових пенсій відповідно до положень серпневої постанови, а також вимагає розглянути питання про відповідальність усіх службових та посадових осіб Кабміну, які «своїми діяннями вчинили згадані вище порушення конституційних та законодавчих приписів».

«У разі ігнорування наведених вище вимог Всеукраїнська громадська організація «Сила і Честь» змушена буде спільно з іншими неурядовими організаціями вжити в межах законодавства України всі необхідні заходи для захисту прав і законних інтересів військовослужбовців та членів їхніх сімей, а також військових пенсіонерів», - йдеться в заяві.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати