Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

СБУ нейтралізувала рекордне число кібератак на держоргани та інфраструктуру

26 січня, 21:41
Фото: cyberpolice.gov.ua

Служба безпеки України в 2019 році нейтралізувала більше 480 кіберінцидентів і кібератак на органи державної влади та об’єкти критичної інфраструктури. 

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Крім того, за вказаний період припинено функціонування більше ніж тисячі вебресурсів, що використовувались у злочинних цілях.

Як повідомили у відомстві, за напрямом контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки в 2019 році розпочато 339 кримінальних проваджень, у тому числі: 158 – за злочини у сфері використання комп’ютерних систем (ст. 361, ст. 362 Кримінального кодексу України); 34 – за злочини проти основ національної безпеки (ст. 109, ст. 110 КК).

«СБУ спільно з партнерами зі США та Великої Британії улітку 2019 року припинила діяльність потужного хакерського угруповання, що сприяло протиправній діяльності в мережі Інтернет злочинцям по всьому світу. Зловмисники, зокрема, забезпечували функціонування майже 40% російськомовного сегменту DarkNet», – йдеться в повідомлені.

Зазначається, що у грудні Служба безпеки блокувала роботу потужної «ботоферми», послугами якої користувались представники спецслужб РФ та бойовики терористичних «Л/ДНР», – поширювали антиукраїнські матеріали та здійснювали спам-розсилку про фейкові мінування об`єктів у різних містах України.

У 2019 році СБУ викрила схему використання спецслужбами РФ псевдопатріотичних спільнот у соціальних мережах для розхитування внутрішньополітичної ситуації в Україні. За матеріалами Служби безпеки 34 сепаратистські адміністратори соцмереж були притягнені до відповідальності за поширення антиукраїнської пропаганди та протиправного контенту. Набув законної сили 21 судовий вирок. Крім того, майже 280 іноземцям, причетним до пропаганди сепаратизму в Інтернеті, заборонено в`їзд в Україну.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати