Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Байден: США ніколи не визнають російську спробу анексії Криму

26 лютого, 17:11

Сполучені Штати не визнають і ніколи не визнають так званої анексії півострова Крим Росією і разом з Україною протистоятимуть агресивним діям Росії, заявив президент США Джо Байден.

"Сполучені Штати не визнають і ніколи не визнають так званої анексії півострова Росією, і ми разом з Україною протистоятимемо агресивним діям Росії. Ми продовжимо роботу, щоб притягнути Росію до відповідальності за її зловживання та агресію в Україні", - йдеться в заяві Байдена, оприлюдненій на сайті Білого дому в п'ятницю.

Президент США зазначив, що цього дня сім років тому Росія порушила міжнародне право, норми, за якими сучасні країни взаємодіють одна з одною, а також суверенітет і територіальну цілісність свого сусіда - України, коли вона вторглася в Крим.

"Сполучені Штати продовжують підтримувати Україну та її союзників і партнерів сьогодні, як і з самого початку цього конфлікту. У цю похмуру річницю ми підтверджуємо просту істину: Крим - це Україна", - наголосив Байден.

Президент заявив, що США також і далі віддаватимуть належне мужності і надії Революції гідності, в якій український народ зіткнувся з вогнем снайперів і силовиків в екіпіруванні на Майдані, але зажадав нового початку для своєї країни.

"Сполучені Штати, як і раніше, вірять в обіцянки України, і ми підтримуємо всіх, хто прагне мирного, демократичного і процвітаючого майбутнього для своєї країни", - зазначив Байден.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати