Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Жителя Вінниччини притягнули до відповідальності за фейк про коронавірус

26 березня, 16:00

За розповсюдження неправдивої інформації про поширення коронавірусної інфекції поліція притягнула до адміністративної відповідальності жителя Вінницького району. Про це повідомляє відділ комунікації поліції у Вінницькій області. Тепер на правопорушника чекає штраф від десяти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи.

«11 березня 65-річний вінничанин на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук поширив неправдиву інформацію про розповсюдження пандемії COVID-19, – йдеться у повідомленні. – Поліцейські склали адміністративні матеріали відповідно до ст. 173-1 КУпАП, тобто поширення неправдивих чуток. За це передбачений штраф від десяти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до одного місяця з відрахуванням двадцяти процентів заробітку».

Водночас поліція Вінниччини закликає громадян не довіряти інформації з неперевірених джерел та не поширювати її, аби не викликати паніку серед населення. Радить користуватися інформацією, рекомендаціями, що оприлюднені на офіційних сторінках, державних установ, чи перевірених сайтах.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниччина

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати