Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Герої кличуть на Трійцю до "Парку Київська Русь"

26 травня, 10:00

До дня Києва та свята Трійці, які в цьому році співпадають, у Древньому Києві в «Парку Київська Русь» приготували особливу програму. 30 та 31 травня тут відбуватиметься чемпіонат України з історичного середньовічного бою «Зов героїв». Гості Парку повною мірою зможуть відчути атмосферу та енергетику лицарського турніру і напругу середньовічних масових баталій.

У змаганнях візьмуть участь кількасот бійців з усієї країни. Серед них і учасники національної збірної України з історичного бою, які нещодавно вибороли друге місце у чемпіонаті світу з цього виду спорту. Розпочнуться змагання з бою «Стінка на стінку», в якому на великому ристалищі зійдуться понад сто бійців. Затим бої проходитимуть у групових номінаціях «21 на 21 воїн» та «5 на 5 бійців». Паралельно відбуватимуться змагання з індивідуальної майстерності володіння мечем – двобої у номінаціях «меч – меч» та «щит – меч». У вечірній програмі в суботу, 30 травня, – нічна масова битва, стрільба з требушетів палаючими ядрами, шоу вогняних стріл.

В понеділок, 1 червня, святкування у Древньому Києві продовжиться. Зелені свята відзначать старовинними обрядами, веселими іграми та хороводами. Гостей Парку дивуватимуть оновленою театралізованою програмою, видовищними трюками на конях, презентацією коней історичних порід. А ще пройде IV Міжнародний фестиваль бойових мистецтв організації «Триратна», де юні бійці демонструватимуть навики у східних єдиноборствах.

Окрім того, протягом усіх трьох вихідних на території Древнього Києва працюватимуть експозиції історичного костюма, середньовічного кораблебудування, можна буде постріляти з лука, прокататися верхи на коні чи поні, виготовити власноруч сувенір на одному з майстер-класів. Діятиме фото локація з переодяганням в середньовічні костюми, ярмарок майстрів.

Древній Київ у «Парку Київська Русь» розташований в с. Копачів, Обухівський район, Київська область. З Києва курсують маршрутки від метро Видубичі.

Деталі на сайті parkkyivrus.com

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати