Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Повернення Криму має стати нашою національною ідеєю, - Зеленський

26 червня, 11:56

Зображена золота тамга на блакитному стязі для всього світу стала символом нескореності та мужності народу, символом боротьби за свої права, боротьби за повернення Криму під контроль України.

Про це йдеться у привітанні Офісу Президента з Днем кримськотатарського прапора, опублікованому на Facebook.

«Сьогодні ми разом із кримськими татарами відзначаємо День кримськотатарського прапора. Прапор був затверджений ще в 1917 році, а саме свято почали відзначати з 2010-го та закріплене рішенням V Курултаю кримськотатарського народу. Золота тамга на блакитному стязі для всього світу стала символом нескореності та мужності народу, символом боротьби за свої права, боротьби за повернення Криму під контроль України.

В окупованому Криму через чітку проукраїнську позицію саме кримські татари зазнають переслідувань і дискримінації, кримські татари становлять більшість політичних бранців. Сервер Мустафаєв, Сейран Салієв, брати Абдулаєви, Емір-Усеїн Куку – всі вони є справжніми в’язнями сумління, і ми зробимо все для того, щоб вони якомога швидше повернулися додому.

Сьогодні по всьому Криму в повітрі майорять кримськотатарські прапори, вони нагадують мешканцям Криму про дух свободи та єдності. Єдності в боротьбі за повернення Державного прапора України в Крим, і щоб, як колись, у Бахчисараї чи Сімферополі ми знову милувався двома стягами, що майорять один поряд з іншим.

Для нас дуже важливо робити все можливе для відновлення історичної справедливості та прав кримськотатарського народу як корінного народу України.

Звісно, це свято ми хотіли б відзначати в Криму, на Батьківщині кримських татар. Президент України неодноразово зазначав, що повернення Криму має стати нашою національною ідеєю, кожного українця і кримського татарина, всієї нашої держави та всього світу. Тому ми переконані, що золота тамга на блакитному стязі майорітиме над Чатир-Дагом та Ай-Петрі, у Бахчисараї, Ялті та Севастополі. Крим – це Україна!» – йдеться у вітальному тексті Офісу Президента.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати