Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Луцьку продають картини померлого воїна заради порятунку дитини

26 липня, 19:55

За життя Володя Бабій без вагань продав свій найдорожчий скарб: прапор, підписаний Святославом Вакарчуком, для порятунку семирічної Настуні Абрамчук,  у якої – пухлина головного мозку. Він провідував дівчинку у лікарні, сам  на короткий термін вийшовши  з онкодиспансера, він дарував іграшки та свої картини, які почав малювати, тільки захворівши. Він продавав свої картини, аби допомогти хлопчику  Данилку,  в якого  діагностували рак крові. Допомагав збирати кошти, аби купити скрипку, про яку мріяла 14-річна Надійка, котра перенесла 5 операцій... І  разом  з волонтером Інною Голдованською привіз придбану скрипку Надійці в село і вручив.

 Кошти, зібрані на лікування самого Володі і які на його прохання зберігалися  у Інни Голдованської,  після його  смерті волонтери розділили між Настунею Абрамчук та Богданом Шведом, воїном АТО: вони мають ту ж біду, яку привіз з неоголошеної  війни на сході  Володя. І саме ними він переймався в останні тижні свого життя.

 У Волинській обласній бібліотеці для юнацтва презентували виставку ікон на склі та картин Володимира Бабія, бійця батальйону «Звіробій» і танкового батальйону 54-ї бригади, який відійшов у вічність 16 липня. Організатори назвали захід виставкою-реквієм, бо звучали і спогади про хлопця, який дуже мало не дожив до свого 22-річчя,  мав  важку хворобу, але так багато людей спонукав робити і продовжувати те  добро, яким він щедро ділився зі світом. Тому й роботи його продаються, бо потрібні кошти для порятунку Настуні Абрамчук, яку нині рятують у турецькій клініці. 

Володя  мав непросту долю, він родом з  Кіровоградщини, але саме у Луцьку Господь послав йому людей, завдяки яким не тільки прожив ще кілька  зайвих місяців, а й навчився  малювати і після свого земного відходу завдяки картинам продовжує творити добро. Медичний волонтер лікар-реаніматолог Тетяна Білінскі, котра дуже багато опікувалася  Володею Бабієм, cтавить питання: чому все частіше діагностують онкозахворювання в учасників АТО  та військових волонтерів? За життя Володя Бабій давав відповідь на це питання: хімічна зброя, яку застосовує противник українських солдатів... Про це  давно говорять на фронті, і ще мовчать у тилах.

Наталія МАЛІМОН,  «День»,  Луцьк

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати