Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Дніпрі відкрили «Алею дипломатів»

26 липня, 11:24

У Дніпрі, на перетині вулиць Старокозацької та Фабра, неподалік від будинків облдержадміністрації і обласної ради, відкрили «Алею дипломатів». Перші дерева – кавказькі липи – висадили Надзвичайний і Повноважний Посол Держави Ізраїль в Україні Джоель Ліон та Генеральний консул Федеративної Республіки Німеччина Штефан Кайль. Висаджування дерев для дипломатів, за їхніми словами, акція символічна. «Особисто для мене це важливо, співпало, що саме закінчується моя каденція, термін перебування в Дніпрі. Я радію, що зараз є можливість спільно посадити дерево і залишити слід для наступних поколінь», – розповів пан Кайль.

Саджати дерева – це дуже важливо, вважає його колега, ізраїльський дипломат Джоель Ліон. «Робиться це не для себе, а для наступних поколінь. Саджати дерево – означає давати життя, бо дерево поглинає вуглекислий газ і дає кисень», – зазначає він.

У мерії Дніпра кажуть, що таким чином в місті закладено нову традицію. Місто, що відіграє значну роль в Україні та має великий економічний потенціал, доволі часто відвідують іноземні гості. «Таку традицію плануємо продовжити, і незабаром «Алея дипломатів» поповниться новими деревами», – повідомив заступник міського голови, директор департаменту економіки, фінансів та міського бюджету Дніпровської міської ради Володимир Міллер.

Вадим РИЖКОВ, «День», Дніпро, фото надано організаторами акції

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати