Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Вінниці джазовий фестиваль збере музикантів з 8 країн світу, а розпочнеться з балу

26 серпня, 19:32

Найстаріший джазовий фестиваль України VINNYTSIA JAZZFEST-2019 цього року пройде під гаслом «блискучий» і відкривається «джазовим балом». Протягом трьох днів, з 20 по 22 вересня, у Вінниці з ексклюзивними програмами виступлять найкращі зірки світового джазу з 8 країн: України, Польщі, Південно-Африканської Республіки, Ямайки, Ізраїлю, Австрії, Бельгії та Люксембургу. А на феєричному концерті-закритті відбудеться всесвітня прем’єра від світових зірок джазу з Ізраїлю, ПАР та Ямайки.

«Прогресивний джаз-рок, традиційний польський джаз та його найновіші тенденції, інтригуючий energetic neo-bop та запальний latin groove – цього року у програмі настільки різножанрова палітра, що глядачі сповна відчують усі відтінки багатобарвної джазової музики, – розповідає директор VINNYTSIA JAZZFEST, заслужений діяч мистецтв України Павло Третьяков. Окремим сюрпризом для усіх стане день відкриття. 20 вересня театр імені Садовського відчиниться свої двері для гостей феєричного «Балу у Савойї». Цей дивовижний мюзикл у стилі «Великого Гетсбі» у виконанні зірок Національної оперети України подарує можливість відчути себе на справжній бродвейській виставі. Окрім захоплюючого сюжету і надзвичайної музики угорського маестро Пала Абрахама, ця постановка-шедевр народного артиста України Богдана Струтинського здивує усіх видовищними танцями: вальсом, танго, фокстротом, румбою і його величністю степом, а також - рекордною кількістю костюмів, яких у виставі більше сотні».

Концертна програма усіх трьох днів фестивалю буде насичена джазовим драйвом. У суботу, 21 вересня, глядачів розважатиме тріо Dock in Absolute (Бельгія-Люксембург) та проєкт «Polish Jazz Night», який подарує одразу два концерти найкращих польських джазменів. У першому відділенні квартет Міхала Кобоєка та міжнародний хор «Voxcellence» представлять ексклюзивний проект «Монюшко по-джазовому», який був створений у рамках святкування «Року Станіслава Монюшка» з нагоди відзначення 200-річчя від дня народження геніального польського композитора. У другому відділенні на сцені зустрінуться легенда та «сучасний скарб» польського джазу – разом із культовим композитором, автором музики до фільму «Вогнем і мечем» Кшесіміром Дембскі виступлять Oleś Brothers – брати-джазмени Марцін та Бартломей Олесь, які створюють повноцінний джаз-бенд із самих лише барабанів та басу, доводячи, що цього абсолютно достатньо для створення приголомшливої музики, сповненої нестримної енергії, нових тенденцій і надзвичайно складних та багатих нюансів.

У неділю, 22 вересня, виступатимуть музиканти Mario Rom's Interzone з Австрії, які майстерно жонглють різними стилями,чим точно здивують вінничан та гостей міста. На особисте запрошення вінницького міського голови Сергія Моргунова закриватиме фестиваль всесвітня прем’єра «Jazzy Latin Groove B & W». Це ексклюзивний проєкт світових зірок джазу з Ізраїлю, ПАР та Ямайки, який створений спеціально для VINNYTSIA JAZZFEST-2019.

Традиційно у рамках VINNYTSIA JAZZFEST відбудеться всеукраїнський конкурс молодих джазових виконавців. Володарю гран-прі отримає за перемогу 20000 гривень, а переможці кожної номінації відповідної вікової категорії – по 16000 гривень від міського голови Вінниці та виконавчого комітету Вінницької міської ради. Окрім цього, переможці матимуть спеціальні призи, зокрема участь у музичному коворкінгу за участі зірок світового джазу – учасників міжнародного фестивалю VINNYTSIA JAZZFEST-2019. Детальніше про джазовий фест, програму та вартість квитків шукайте за посиланням: www.jazz.vn.ua

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниця, фото – jazz.vn.ua

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати