Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Президент відвідав у лікарні курсанта, пораненого внаслідок авіакатастрофи поблизу Чугуєва

26 вересня, 15:43

Президент Володимир Зеленський у Харкові відвідав у лікарні курсанта В’ячеслава Золочевського, який отримав поранення внаслідок катастрофи військового літака Ан-26 поблизу Чугуєва, та поспілкувався з його мамою.

Про це повідомляє пресслужба глави держави.

Зазначається, що Президент відвідав курсанта у Військово-медичному клінічному центрі Північного регіону. Начальник Центру Едуард Хорошун зауважив, що стан постраждалого - середньої тяжкості, військовий перебуває у свідомості.

У свою чергу курсант розповів Зеленському, що все сталося дуже швидко, й було незрозуміло, що відбувається. За його словами, курсанти та екіпаж були знайомі і вже літали разом.

«Ми бажаємо тобі якнайшвидшого одужання», – сказав Зеленський, звертаючись до пораненого.

Також глава держави поспілкувався з матір'ю курсанта Іриною та висловив їй слова підтримки. В ОП запевнили, що в разі потреби їм буде надана вся необхідна допомога.

У той же час в дописі на Фейсбук Президент розповів, що В'ячеслав Золочевський після падіння літака намагався врятувати побратима.

"20-річний В'ячеслав Золочевський народився в сорочці. Сьогодні він фактично святкує другий день народження. Вночі В'ячеслав отямився біля уламків літака Ан-26, в якому летіла вся команда, друзі, побратими. Вогонь, знищений літак, темрява й тіла навколо. Один з хлопців поруч горів, і Слава кинувся його гасити. Йому вдалося дати ще один шанс іншому курсанту, який однак, на жаль, помер від опіків сьогодні вранці. Це героїзм посеред поля смерті", - зазначив Президент.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати