Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Вибори в Україні загалом відбулися прозоро та спокійно, - БДІПЛ ОБСЄ

26 жовтня, 17:19

У БДІПЛ ОБСЄ заявляють, що місцеві вибори в Україні відбулися спокійно з дотриманням процедур.

Виборчий процес на місцевих виборах, які відбулися у неділю, пройшов спокійно і був добре організований, зазначає керівник місії спостерігачів від Бюро ОБСЄ з демократичних інститутів та прав людини (БДІПЛ) Інгібйорг Сольрун Гісладоттір, передає Інтерфакс-Україна.

"На обмеженій кількості виборчих дільниць, які відвідували представники БДІПЛ у день виборів, ми спостерігали, що виборчий процес відбувався загалом спокійно, добре організовано і прозоро, всі процедури загалом були дотримані", - сказала Гісладоттір на брифінгу в понеділок у Києві.

Це попередні висновки БДІПЛ ОБСЄ, представники місії продовжать спостереження за виборами в Україні під час другого туру.

"Ми сподіваємося, що наші попередні висновки дозволять надалі розвивати українське законодавче поле у цій сфері", - сказала керівник місії.

Місія Бюро ОБСЄ з демократичних інститутів та прав людини (БДІПЛ) зі спостереження за місцевими виборами розпочала свою роботу в Україні 23 вересня 2020 року, команда місії налічує 16 експертів, які працюють у Києві, а також 66 довгострокових спостерігачів, які працюють на всій території України.

"Місцеві вибори, які відбулися в Україні, були дуже важливими через те, що відбулася попередня реформа децентралізації, яка дала місцевій владі, місцевому самоврядуванню значні повноваження", - зазначила Гісладоттір.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати