Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У США схвалили "План порятунку Америки" Байдена

27 лютого, 22:30

Палата представників американського Конгресу проголосувала за ухвалення плану президента США Джо Байдена з порятунку американської економіки та надання допомоги населенню в умовах пандемії коронавірусу, що передбачає виділення на ці цілі $1,9 трлн.

Тепер цей план має розглянути Сенат., повідомляє Інтерфакс-Україна. У разі схвалення він стане шостою за рахунком програмою федерального уряду з боротьби з інфекцією.

Передбачається, що майже $2 трлн підуть на нарощування національної програми вакцинації, безпечне відкриття шкіл, підтримку малого бізнесу, виплати сім'ям, що працюють, у розмірі $1,4 тис. кожному, щотижневу федеральну надбавку з безробіття в $400 і допомоги на дитину до $3,6 тис.

"Американський план порятунку" охоплює програму підвищення мінімальної зарплати з $7,25 до $15 на годину.

Незважаючи на заперечення Сенату проти цього пункту, спікер Палати представників Ненсі Пелосі сказала, що залишить його в законопроекті.

"Демократи в Палаті представників вважають, що збільшення мінімальної зарплати необхідне", - сказала вона.

Демократи мають намір домогтися того, щоб законопроект Байдена набув чинності до середини березня, коли закінчується термін дії раніше введених підвищених виплат із безробіття та деяких інших видів допомоги.

Байден анонсував "Американський план порятунку" 20 січня. Деякі економісти називають пакет заходів стимуляції занадто масштабним і побоюються, що його ухвалення може призвести до перегріву економіки. Їхнє занепокоєння поділяє більшість республіканців у Конгресі. Вони називають план президента "списком побажань лібералів".

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати