Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

В'ятрович очолив Український інститут національної пам’яті

27 березня, 12:34

Володимир В'ятрович очолив Український інститут національної пам’яті. Відповідний указ прийняв Кабінет Міністрів вчора. Зазначимо, що у 2008-2010 роках він, будучи директором архіву СБУ, розсекретив архіви КҐБ. Згодом рік працював старшим запрошеним дослідником в Українському науковому інституті Гарвардського університету (США).

В'ятрович був одним з активних учасників Громадського сектору Євромайдану. Він зазначав, що революційні події в Україні - це наслідок неподоланого тоталітаризму.

"Поки обмежено доступ до архівів — обмежено доступ до фактів", — зазначає він.

Щодо роботи архіву він зазначив: "Ця установа має в своїй діяльності орієнтуватися на подібні структури в інших посткомуністичних країнах Центральної та Східної Європи. Інститути нацпам’яті — це органи державної влади зі спеціальним статусом, робота з архівами каральних спецслужб, інформування суспільства про результати наукових досліджень минулого, робота з місцями пам’яті (пам’ятники, музеї, могили людей — жертв репресій, учасників воєн, борців за незалежність)"

"Наше ж завдання: зробити все, аби кожен мав доступ до фактів, на базі яких робитиме власні висновки, не нав’язані ніким, особливо державою", - додав він.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати