Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У РФ правозахисницю затримали за одиночний пікет на підтримку українських моряків

27 травня, 09:21
Фото: Facebook/Victoria Ivleva

Російську правозахисницю Вікторію Івлєву в суботу затримали у Москві за одиночний пікет на підтримку 24 українських моряків, захоплених Росією в листопаді 2018 року в районі Керченської протоки.

Про це Івлєва повідомила на своїй сторінці у Facebook.

«Вийшла знову! А звістка про рішення гаазького трибуналу (Міжнародного Трибуналу з морського права в Гамбурзі - ред.) застала мене у відділенні поліції «Арбат». І відразу стало весело і щасливо! »- повідомила вона.

За словами Івлєвої, під час проведення одиночного пікету до неї підійшли поліцейські.

«Хотіли переписати дані паспорта, я дала з рук подивитися, щоб вони переконалися, що я громадянка Росії. Всі персональні дані, крім фото, закрила. Результат: мене було супроводжено до відділення поліції «Арбат». Дані про особу надала. Протокол про затримання не складається. Сиджу в кімнатці з залізним столом », - написала правозахисниця.

Пізніше Івлєва повідомила, що її відпустили, взявши пояснювальну. «А я зажадала провести перевірку законності дії поліції», - додала вона.

Вікторія Івлєва - російська журналістка, волонтер, фотограф, володарка «Золотого ока» World Press Photo за репортаж з Чорнобильського реактора, номінантка премії імені Андрія Сахарова, лауреат премії «Вільна преса Східної Європи».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати