Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Президент України у розмові з президентом Азербайджану запропонував вдихнути нове життя в ГУАМ

27 травня, 17:00

Президент України Володимир Зеленський у телефонній розмові з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим запропонував приділити більше уваги роботі в організації ГУАМ (Організація за демократію та економічний розвиток за участю Грузії, України, Азербайджану та Молдови).

Про це повідомляє пресслужба президента України.

"ГУАМ можна зробити серйозним союзом та об'єднанням для обговорення важливих торговельно-економічних питань. Нам потрібно вдихнути нове життя в цю організацію", - наголосив у розмові президент України.

Як повідомляє пресслужба глави держави, співрозмовники обговорили перебіг виконання низки масштабних проектів, які реалізуються в Україні за участю азербайджанських інвесторів.

Зеленський висловив переконання, що з очікуваним завершенням карантину в Україні та Азербайджані буде відновлено традиційну високу динаміку двостороннього політичного діалогу і торговельно-економічної співпраці.

Зеленський також висловив вдячність за надання Україні медичних матеріалів та обладнання у вигляді гуманітарної допомоги від Азербайджану загальною вагою понад 23 тонни, яку було доставлено в Київ 21 травня 2020 року.

"Такий дружній жест допомоги від азербайджанського народу особливо цінний у непростий період боротьби з пандемією COVID-19", - зазначив він.

Президенти домовилися про подальшу координацію зусиль в питанні подолання пандемії COVID-19 та її наслідків.

На завершення розмови Зеленський висловив щирі привітання Алієву із завершенням священного для всіх мусульман місяця Рамазану та передав найкращі побажання азербайджанському народу з нагоди загальнонаціонального свята - Дня республіки.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати