Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Суд послабив Антоненку запобіжний захід, із цілодобового на нічний

27 вересня, 16:45
Фото: Reuters

Шевченківський райсуд Києва змінив запобіжний захід обвинувачуваному у справі щодо вбивства журналіста Павла Шеремета Андрію Антоненку із цілодобового на нічний домашній арешт.

Про це оголосила головуюча суддя Оксана Голуб, передає Укрінформ.

“Суд ухвалив: змінити Антоненку запобіжний захід з цілодобового домашнього арешту із застосуванням електронного засобу контролю на домашній арешт у певний період доби із застосуванням електронного засобу контролю, заборонивши залишати місце свого проживання з 23:00 по 6:00. Строк дії запобіжного заходу встановити у 2 місяці - по 27 листопада включно”, - зазначила Голуб.

Також суд поклав на Антоненка додаткові обов'язки, а саме - прибувати за кожною вимогою до суду, здати на зберігання свої документи для виїзду за кордон, утриматися від позапроцесуального спілкування з особами, які фігурують у цьому провадженні у статусі потерпілих, свідків, експертів, спеціалістів, не виїжджати за межі Київської області без дозволу суду, носити електронний браслет тощо.

Окремо суд продовжив запобіжний захід іншій обвинувачуваній у справі - Юлії Кузьменко, у вигляді нічного домашнього арешту (з 23:00 по 6:00), а також строк дії додаткових обов'язків для ще однієї обвинувачуваної у справі - Яни Дугарь, на 2 місяці - по 27 листопада включно.

Також суд розглянув низку клопотань захисників обвинувачених та ухвалив задовольнити клопотання захисника Кузьменко Тараса Безпалого щодо повернення їй тимчасово вилучених у ході обшуків речей.

Водночас суд відмовився задовольнити клопотання адвоката Дугарь Дениса Ломанова щодо повернення підзахисній тимчасово вилучених речей у ході кількох обшуків.

Після цього суд переніс розгляд справи на 28 вересня на 11:00.

Як повідомлялося, журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в Києві у результаті вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про затримання і оголошення підозр лікарю і волонтеру Юлії Кузьменко, медсестрі парашутно-десантного батальйону Яні Дугарь і ветерану АТО Андрію Антоненку.

У вересні минулого року обвинувальний акт щодо них направили до суду.

4 січня було оприлюднено аудіозаписи, на яких нібито посадові особи КДБ Білорусі обговорюють усунення політичних опонентів, зокрема, Шеремета. Ексспівробітник білоруського спецназу Ігор Макар, який передав українській поліції аудіозаписи, 19 січня дав свідчення в Києві у справі про замовників вбивства Шеремета.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати