Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Харкові відбулася хресна хода у пам'ять про жертв Голодомору 1932-1933 років

27 листопада, 18:21
Фото: В'ячеслав Мадієвський. Укрінформ

У Харкові відбулася хресна хода в пам'ять про жертв Голодомору 1932-1933 років. Учасники акції несли колоски та запалені свічки.

Про це повідомляє Укрінформ.

Зазначається, що попри негоду, понад пів сотні харків'ян, представники духовенства та партій пройшли від площі Конституції до Хреста пам'яті, що у Молодіжному парку. Під час ходи до колони приєднувалися перехожі, і на мітингу біля меморіального Хреста було вже понад 100 осіб.

Як повідомила представниця обласної організації "Просвіта", професор політології Харківського національного педагогічного університету імені Сковороди Галина Куць, цей Хрест заввишки 4 метри встановлений у Харкові у 1989 році першим в Україні. "Він назавжди нагадуватиме про страшні часи Голодомору, коли за п'ять колосків, знайдених узимку для годування дітей - а це найуразливіші жертви сталінського геноциду - давали 10 років. Тільки на Харківщині, зокрема у Харкові, де тоді розташовувався штаб Голодомору, загинуло 2 млн осіб, у тому числі діти, і про це ніколи не можна забути", - наголосила вона.

Після оголошеної хвилини мовчання священники храму Святого Іоана Богослова відслужили панахиду. До Хреста учасники акції поклали квіти, оберемки пшениці, встановили запалені лампадки.

Дехто з них приніс фотографії з родинних альбомів, дехто - копії збережених довідок про смерть...

Біля намету «Все для перемоги» на площі Свободи у центрі Харкова проходить акція "Запали свічку". Покладання квітів та запалення свічок також відбудеться на Меморіалі жертв Голодомору, що на окружній дорозі Харкова.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати