Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Уряд застерігають щодо ситуації на "Південмаші"

28 лютого, 11:32
Фото: dniprorada.gov.ua

Мер Дніпра Борис Філатов звернувся до уряду України через можливу екологічну катастрофу з ракетним паливом на «Південмаші».

«Нині Південний машинобудівний завод імені Макарова у Дніпрі перебуває у жалюгідному становищі, яке не врятувати муніципальними замовленнями на спецтехніку. Якщо держава, яка несе за «Південмаш» повну відповідальність, продовжить відмахуватися від його проблем, це може призвести не лише до краху підприємства, а й екологічної катастрофи з десятками тисяч жертв», - говориться у повідомленні пресслужби Дніпровської міськради.

Так, на «Південмаші» нині зберігаються майже 37 тонн гептилу – надзвичайно токсичного ракетного палива. Держава не виділяє кошти на його утилізацію. Крім цього, підприємство має борги за електрику, а саме від її безперебійного постачання залежить безпечне зберігання гептилу. «Я звертаюся до прем'єр-міністра Гончарука та всієї «зеленої» влади: візьміться за це питання, поки не довелося розробляти стратегію ліквідації безпрецедентного для України лиха», – заявив міський голова Дніпра у коментарі до авторської передачі на своєму youtube-каналі «Запитай Філатова».

Вадим РИЖКОВ, «День», Дніпро

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати