Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

МВС закликає Інтерпол не шукати Яценюка за запитом РФ

28 квітня, 14:37
Фото Артема Сліпачука, "День"

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков 20 квітня звернувся з офіційним листом до генерального секретаря Інтерполу Юргена Штока. Глава департаменту закликав не оголошувати колишнього прем’єра Арсенія Яценюка у міжнародний розшук за позовом Росії, повідомляє прес-служба МВС.

У повідомленні зазначили, що МВС отримало копію звернення правоохоронних органів РФ до Генерального секретаріату Інтерполу в Ліоні із запитом про оголошення Яценюка у міжнародний розшук.

Росія обвинувачує Яценюка в убивстві 13 російських військових і пораненні ще 30 за три дні (31 грудня 1994 по 2 січня 1995 року) у Чечні.

У листі до Штока Аваков зазначив, що подібні звинувачення є безпідставними, оскільки Яценюк ніколи не був у Чечні, а у вказаний період жив в Україні.

"Аваков наводить загальновідомі факти, які свідчать про незаконність і політично вмотивованість дій слідчих органів і органів правосуддя Російської Федерації. Згадується й про те, що правова позиція російського правосуддя, за наявною в МВС інформацією, базується на свідченнях, отриманих під тортурами від незаконно засуджених в РФ громадян України", - йдеться у заяві департаменту.

Нагадаємо, раніше Аваков заявляв, що хоче притягнути до відповідальності Парасюка.


Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати