Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Багатолюдною ходою у Львові вшанували Героїв України

28 травня, 20:07
Фото Павла ПАЛАМАРЧУКА

Сьогодні, 28 травня, у Львові відзначають Свято Героїв. З нагоди цього свята містом пройшла багатолюдна хода. Стартувала вона від пам’ятника Тарасові Шевченку, а закінчилася біля пам’ятника Степану Бандері. Участь у ній взяло більше тисячі людей.

Очолили колону вершники на конях. Вони були одіти в одяг часів Київської Русі, козаків, Січових Стрільців. За ними слідував оркестр, за яким ішли ветерани УПА. Крім того в колоні були репресовані, воїни АТО, учасники революції Гідності, родичі Героїв Небесної Сотні, волонтери, патріотичні організації, учнівська та студентська молодь. Крім того в колоні їхав бронетранспортер «Дозор».

Учасники ходи вшановували визначних українців чиї пам'ятні таблиці чи пам'ятники були розташовані по маршруту руху колони. Зокрема були покладені квіти до таблиці Романові Дашкевичу, таблиці Олександру Гасину, таблиці патріарху Йосипу Сліпому, пам’ятнику отцю Маркіяну Шашкевичу та інших.

Біля пам'ятника Степану Бандері виступив хор із двадцяти районів Львівської області, який виконав гімн України. Після цього розпочалася мистецька частина свята.

Свято Героїв встановлене на честь українських вояків, які боролися за волю України. Зокрема це лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, опришків, українських Січових Стрільців та вояків армії УНР, УПА та діячів ОУН. Після революції Гідності та військової агресії Росії на сході Україні на цьому святі вшановують також учасників революції Гідності, Небесну Сотню та воїнів АТО.

Більше світлин у фоторепортажі.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати