Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Вінницький госпіталь ветеранів війни отримав допомогу від польських донорів

28 травня, 19:29

Вінницький обласний клінічний госпіталь ветеранів війни відновив свою роботу після карантину. Але оскільки заклад не відноситься до медичних установ першої хвилі боротьби з коронавірусом, державної і місцевої підтримки на придбання необхідних засобів захисту він не отримав. Тому госпіталь звернувся з проханням поділитися засобами захисту до польських колег, а вони до представництва польського Фонду міжнародної солідарності в Україні. 27 травня генеральний консул Республіки Польща у Вінниці Дамян Цярцінські передав закладу 200 респіраторів FFP-3, 2 тисячі пар захисних рукавичок, 150 захисних багаторазових комбінезонів, 10 пульсоксиметрів, концентратор кисню та функціональне ліжко з електроприводом. Загальна сума допомоги складала 162 500 гривень.

«Підтримка лікарні була надана за рахунок коштів програми «Польська допомога» Міністерства закордонних справ Республіки Польща, – відзначив генеральний консул. – Госпіталь бере участь у проєкті Міністерства закордонних справ та Міністерства оборони Польщі для ветеранських шпиталів, спрямованому на психологічну підтримку та реабілітацію учасників АТО/OOC. Тому Представництво Фонду вирішило підтримати лікарню у цей складний час. Це символічна допомога, вона реалізовується в різних куточках України. Ми бачимо, що у світі питання солідарності дуже важливе і це відчувається, як і в Польщі, так і в інших країнах світу».

Представництво Фонду міжнародної солідарності реалізовує програму підтримки українських лікарень у протидії COVID-19 в кількох регіонах України: Львівській, Чернігівській, Рівненській, Житомирській та Вінницькій областях, а також місті Києві. Серед лікарень для ветеранів Вінницької області допомогу також отримали госпіталі в Рівному, Бердичеві та Львові. Загальна вартість підтримки з боку Фонду становить близько 3 млн грн.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниця

Фото надані авторкою

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати