Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

В Україні триває боротьба, масштабів якої світ не бачив із часів Другої світової, - Залужний

28 червня, 15:57
Фото ОП

В Україні триває війна, масштабів якої світ не бачив із часів Другої світової, і агресора треба знищити зараз, інакше він не зупиниться, розповідає видання Суспільне мовлення України.

Про це головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив у розмові з головою об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі та начальником Штабу оборони Великої Британії адміралом Тоні Радакіном.

Залужний зазначив, що за 4 дні російська армія випустила по Україні близько 130 крилатих ракет.

"Чотири дні тому противник із різних платформ базування випустив 53 крилатих ракети, три дні тому — 26 ракет, два дні тому — майже 40, за минулу добу — 12. На превеликий жаль, прицільний ракетний обстріл торговельного центру у Кременчуці забрав життя і призвів до травмування мирних мешканців", — сказав він.

За словами головнокомандувача ЗСУ, станом на сьогодні район активних бойових дій починається на півночі Харківської області і закінчується на лівому березі Дніпра в районі Василівки на Запоріжжі.

"Найінтенсивніші бойові дії ведуться на півночі Луганської та Харківської областей. У цьому районі тільки за минулу добу противник здійснив 270 артилерійських нальотів, застосувавши 45 тисяч боєприпасів, завдав два ракетних та 32 авіаудари", — зазначив Залужний і додав, що ситуація складна, але контрольована.

За його словами, в Україні триває запекла боротьба, масштабів якої світ не бачив із часів Другої світової.

"Ми не маємо права перекласти цю війну на наших дітей. Ворога потрібно знищити тут і зараз, інакше він не зупиниться. І ми це можемо зробити. Наші люди готові ціною власних життів захистити свою державу і своїх дітей, але нам потрібно більше зброї і боєприпасів", — наголосив Залужний.

Головнокомандувача ЗСУ висловив сподівання, що разом із партнерами Україна зможе "здолати агресора і не допустити поширення цього збройного конфлікту на інші країни".

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати