Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Активісти вийшли на протест проти запуску роботи океанаріума у Львові

28 серпня, 20:30

Захисники тварин та активісти влаштували сьогодні акцію протесту проти роботи у Львові першого океанаріуму. Пікет співпав із першим робочим днем «Океанаріум Львів».

«Тварини – не іграшка, не музейний експонат і не власність людей. Кожна з них має свій природній ареал та спосіб життя, несумісний з життям в неволі, які б умови не були. Однак на жорстоке поводження з тваринами суспільство закриває очі доти, поки одні люди на ньому заробляють, а інші – бездумно споживають», - заявили організатори акції.

Люди закликали перехожих і відвідувачів океанаріума бойкотувати бізнес побудований на експлуатації тварин. Адже, за їх словами, 98% видів, що утримуються там, не розмножуються в неволі.

Окрім плакатів активісти принесли м’які іграшки та мутну воду із написом «морська вода». Вони впевнені, що за мешканцями океанаріума не будуть доглядати належним чином, адже, наприклад, у Львові немає морської води.

Власником океанаріуму є одіозний депутат львівської міськради Григорій Козловський. Даний заклад він відкрив у центральні частині міста, у будівлі колишнього кінотеатру «Київ» на проспекті Тараса Шевченка. Тому на плакатах активістів були написами із закликами до депутата не знущатися з тварин та стати веганом.

Варто зазначити, що думки людей, які проходили повз акцію розділилися. Одні підтримували активістів, інші ж апелювали до них тим, що океанаріуми є в багатьох європейських містах і завдяки ним діти можуть пізнати краще морський світ і його мешканців.

Павло ПАЛАМАРЧУК, Львів

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати