Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Прапором України з’єднали два береги Дніпра у Києві

28 серпня, 15:53
Фото: Ярослав Храмов, Вечірній Київ

28 серпня у Києві розгорнули прапор України довжиною 430 метрів. На акцію зібралися близько 100 людей. Стяг розгорнули через Парковий пішохідний міст на Труханів острів, повідомляє кореспондентка Суспільного.

До акції долучилися тимчасово переміщені особи з Херсону, Маріуполя, Донецька, Мелітополя та Луганська.

Сьогоднішня акція — це посилання в першу чергу тим людям, які сьогодні знаходяться в окупації. Ми знаємо, як там тяжко. Ми тримаємо з ними контакт. Але люди зневірені. Там інформаційний вакуум. Там готуються референдуми. і сьогодні ми хочемо зробити такий жест, що з'єднати нашим прапором жовто-синій лівий і правий беріг Дніпра. Сьогодні наший Антонівський міст в Херсоні зруйнований, а для нас це символ єдності лівого і правого берега. У 2014 році ми з театром вийшли та розфарбували в жовто-синій колір в той час, як захоплювали Крим. Було страшно, але сьогодні ще страшніше. Тому, що війна в наших домівках", — розповів Суспільному організатор акції "Україна єдина", генеральний директор, художній керівник Херсонського академічного театру імені Миколи Куліша Олександр Книга.

За словами організатора, акція повинна була відбутися на день прапора, але заходи були перенесені: "Для українців день прапора кожен день. Я хочу про це наголосити. Ми розфарбовуємо сьогодні Європу, ми розфарбовуємо усі континенти в жовто - синій і нам наші друзі допомагають".

Як розповіла Суспільному мешканка Херсону Тетяна Зебілян, участь в акції дає відчуття підтримки.

"Ми приїхали з Херсону три тижні тому. Нам пощастило виїхати між двома прильотами проїхати по Антонівському мосту. Було влучення о першій, а ми о п'ятій проїжджали. П'ять діб добиралися до Василівки, було дуже складно, була спека 35 градусів. Мама була 86 років, кіт, для нього це був стрес. Зібралися за півтори години. Три рази у нас зривалася евакуація. Сьогодні вирішили прийти, бо дуже сумуємо за Херсоном. Хочемо відчути, що ми хоч відірвані від своїх коренів і відчути, що ми не самі залишилися. Відчути, що ми частинка цієї родини", — каже Тетяна.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати