Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Сторони у ТКГ попередньо домовилися про розведення біля "Гнутове"

29 січня, 18:57
Фото: EPA

Учасники Тристоронньої контактної групи на засіданні у Мінську 29 січня не дійшли згоди щодо трьох нових ділянок розведення сил і засобів на Донбасі, водночас попередньо домовилися про розведення у районі КПВВ «Гнутово».

Про це повідомляє hromadske.

Він зазначив, що сторони не дійшли згоди щодо трьох нових ділянок, але домовилися продовжити цю роботу.

«Важливо, щоб це питання відповідно до рішення лідерів «нормандського формату» було врегульовано до кінця березня 2020 року», — сказав він.

За його словами, наразі існує попередня домовленість про розведення у районі КПВВ «Гнутове».

«Координатор від ОБСЄ Хайді Грау, узагальнивши пропозиції сторін, зазначила, що поки з дев'яти робочих варіантів збігається тільки один, який знаходиться в районі КПВВ "Жовтень — Гнутове"», — йдеться у повідомленні.

Водночас уточнюють, що ця домовленість «вельми умовна», оскільки бачення сторонами координат ділянок для розведення у цій локації «значно відрізняються».

Як повідомлялося, на переговорах у Мінську представники України та Росії обговорювали 9 можливих ділянок для розведення військ на Донбасі, але погодити змогли лише одну.

За даними hromadske, українська сторона пропонувала розвести сили в районі залізничного мосту у Станиці Луганській, поблизу Авдіївки, Новоселівки Другої та в районі пункту пропуску «Гнутове».

Зі свого боку, Росія наполягала на розведенні у районі населених пунктів Щастя, Веселогорівка, Розсадки, Широкине, поблизу Авдіївки та КПВВ «Гнутове».




  
  

  
  

  

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати